divendres, 5 de juny del 2020

Sostenibilitat – IES MAESTRAT

Sostenibilitat – IES MAESTRAT

ODS 1: NO A LA POBRESA

Durant el curs 2019/20 l’alumnat de l’IES Maestrat, situat a la localitat de Sant Mateu ha anat treballant algun dels 17 objectius de desenvolupament sostenible mitjançant activitats diverses. Estes activitats han tingut durades diferents i han implicat diferents nivell educatius.

Activitat 1. Qui arribarà al metre cúbic?

Per tal de treballar l’ODS número 1 (No a la pobresa)es va plantejar un repte a l’alumnat. Vam pensar en diferents aliments que després es donarien a la Creu Roja. Es va convocar als delegats de tots els cursos de l’institut per tal de sortejar quin aliment tocava a cada nivell. Els aliments van ser farina, pasta, conserves, llet, arròs i llegums seques.

El repte era arribar a poder completar un metre cúbic de l’aliment que els havia tocat. Per a això és va preparar el rebedor amb espais d’un metre cúbic i l’alumnat havia d’anar dipositant allí els aliments. El nivell que ho aconseguira seria premiat amb alguna tasca relacionada amb sostenibilitat com esmorzar amb productes ecològics, xarrada relacionada amb sostenibilitat, taller,etc.

.
Cal remarcar que ningú va aconseguir el repte però es van recollir quantitats d’aliments importants.

ODS 13: ACCIÓ PEL CLIMA

Activitat 2. Recollida selectiva de residus dins les aules.

Cada aula va fabricar-se 3 contenidors per separar paper, plàstic i orgànic. D’altra banda l’alumnat de Dibuix Artístic de Batxillerat va confeccionar dos cartells per senyalitzar el punt de recollida col·lectiva al rebedor. Dos dies per setmana hi avien torns d’alumnes per buidar els seus contenidors al punt de recollida col·lectiva.



Activitat 3. Creació del taulell verd.

Notícies, ecoconsells, calendari de reptes, bústia de suggerències,... Tot això i molt més al taulell verd de l’IES Maestrat.




ODS 17: ALIANCES PER ACONSEGUIR ELS OBJECTIUS

Activitat 4. Creació del comité de sostenibilitat.


ODS 12: CONSUM I PRODUCCIÓ RESPONSABLES.  

Activitat 5. Continuació de l’hort escolar.

L’alumnat de 3r de PMAR ha treballat de valent per continuar amb l’hort ecològic de l’institut. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada