divendres, 5 de juny del 2020

TREBALLEM ELS ODS, IES LA VALL D’ALBA


TREBALLEM ELS ODS, IES LA VALL D’ALBA 

Objectiu 13. Adoptar accions urgents para combatre el canvi climàtic 

ACTIVITAT 1:RACÓ VERD,
Espai dedicat per fer visibles el ODS, també un espai on els alumnes poden penjar els seus murals, treballs o noticies sobre medi ambient. en aquest cas hi ha una exposició sobre empremta ecològica.
Es disposa de contenidors de plàstics, piles , toners de fotocopiadores, paper... 

ACTIVITAT 2 : CAMPANYA DE RECICLATGE 
Aquest any a l’IES LA VALL D’ALBA s’ha implementat un projecte de reciclatge, de plàstic, a cada aula es disposen tres contenidors per reciclar, així com als passadissos, s’han col·locat els contenidors grocs comuns al centre, i a cada aula de grup dues papereres, una blava i una groga. 
Els contenidors grocs comuns es troben als següents llocs: un a la sala de professors, dos al menjador, un a consergeria, a cada passadís i un al pati.
En total hi ha 9 que es buiden cada setmana per un grup-classe, al contenidor groc de fora del centre. 
Els contenidors blaus comuns es troben a consergeria i a la sala de professors. Aquests els buida l'empresa RECIPLASA.
Cada setmana un encarregat de cada grup buidarà les papereres blava i groga de la seva aula als contenidors comuns. 

ACTIVITAT 3 : PROJECTE SOBRE CONTAMINACIÓ ATMOSFÈRICA AL CENTRE.
Els alumnes de primer de Batxillerat de la matèria Anatomia Aplicada, Cultura Científica i primer d’ ESO (projecte d'innovació educativa), han fet un estudi sobre la qualitat de l’aire als voltants del centre, concretament la contaminació per partícules. Hem participat amb el projecte VEOLO organitzat pel CEFIRE de València que ens han proporcionat un medidor de partícules, així com els recursos online per realitzar mesures periòdiques de les partícules P2,5 al centre. A l'inici es va confeccionar un mural informatiu sobre els contaminants atmosfèrics i els seus efectes en la salut de les persones. En finalitzar la investigació, es va dissenyar un pòster informatiu amb les conclusions i recomanacions. 

Objectiu 5. Aconseguir la igualtat de gènere i empoderar a totes les dones i xiquetes 

ACTIVITAT 1:
El dia 5 de desembre, a l'IES La Vall d'Alba vam realitzar un acte que tenia com a finalitat principal mostrar el nostre descontentament contra tots els fets de violència de gènere que tenen lloc actualment al món. 
L'opinió del nostre centre educatiu, alumnat i professorat, va estar expressada en diversos formats: textos, eslògans, poemes, cançons, manifestos, interpretacions, murals, etc. 
L'acte va servir per a reflexionar i, en definitiva, per a millorar la convivència de tota la comunitat educativa, així com per transmetre la idea que una altra forma de viure i conviure és possible. 

ACTIVITAT 2:Amb motiu de la celebració del DIA INTERNACIONAL DE LA DONA EN LA CIÈNCIA, l'alumnat de l'assignatura de Cultura Científica de 1r de batxillerat ha elaborat una col·lecció de pòsters sobre dones científiques, que estan exposats a l'entrada del centre. 
Aquests són alguns d'ells: 

Objectiu 12. Garantir models de consum i produccions sostenibles 

ACTIVITAT 1: Xerrada sobre l’ús dels plàstics 
Des del Centre Ambiental “ La Bartola” ens van proposar una xerrada per conscienciar a l’alumnat en la reducció de l’ús del plàstic en la vida quotidiana i promoure uns hàbits de consum responsables amb el medi ambient. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada