divendres, 5 de juny del 2020

PARLA’M BÉ. IES JOSÉ VILAPLANA, VINARÒS

PARLA’M BÉ. IES JOSÉ VILAPLANA, VINARÒS

ODS 4: EDUCACIÓ DE QUALITAT
ODS 10: REDUCCIÓ DE LES DESIGUALTATS



Aquest projecte consta d'una sèrie d'activitats desenvolupades durant 21 dies. El perquè d'aquest temps és pel fet que hi ha una creença generalitzada que quan repeteixes alguna cosa durant 21 dies es converteix en un hàbit. El període en el qual es va dur a terme va ser del 3 de febrer al 4 de març de 2020.

L'objectiu fonamental del projecte és modificar els hàbits comunicatius en els/les adolescents. Per a això, ens vam proposar els següents objectius:

• Intentar que els/les adolescents comencen a modificar els mals hàbits en la seva manera de comunicar-se i relacionar-se.

• Augmentar la seva empatia i que es posen en el lloc de l'altre.

Fer-los veure la importància de la forma en què ens relacionem i ens comuniquem amb els altres, no solament del contingut.

• Millorar la seua visió d'ells/elles mateixos i augmentar la seua autoestima. • Ajudar-los a identificar i expressar les seues emocions.

• Millorar la convivència en el centre, evitant els conflictes que es produeixen per interferències en la comunicació. 

• Modificar la seua percepció i la seva manera de relacionar-se amb els adults de l'entorn.

• Fomentar la responsabilitat social i millorar la qualitat educativa.

A partir del 3 de febrer cada dia es projectava a cada classe quin era l’objectiu d’aquella jornada: No dir paraulotes, parlar amb alguna persona que no havíem parlat mai, fer-se una abraçada, no escridassar-nos d’uns als altres, augmentar la nostra autoestima, ajudar algú... Així fins a 21 objectius en 21 dies. Pensem que es pot millorar molt cara al proper any. Adreçada a tots els nivells va agradar molt al nivell de 4t d’ESO. Va faltar més implicació per part del professorat a l’hora d’anar recordant a l’alumnat quin era l’objectiu diari. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada