COLEGIO VILLA FÁTIMA
ODS 11. CIUTATS I COMUNITATS SOSTENIBLES
Per alguna cosa es comença...
La veritat és que no sabíem amb quina activitat entrar a formar part d'aquesta xarxa de centres sostenibles. Havien moltes coses per fer, però finalment decidim començar amb una de les R, el reciclatge. Ho vam fer per consens entre la Comissió Ambiental. L'objectiu, abans d'arribar a les següents R's, era que els alumnes saberen que residus es poden reciclar i quins no. Després, dins d'aqueixos que es poden reciclar, saber on s'han de depositar. Per a aquest propòsit preparem un Kaoot!! (joc i aprenentatge) i un parell de sessions amb els tutors, per a aclarir dubtes. Seguidament vam posar 3 papereres amb bosses de colors en totes les aules: groga, blava i negra.
Una vegada estan plenes, tant la groga com la blava, el ecodelegat les porta a la galeria central, i les buida en els contenidors grans. Així són partícips, i d'altra banda, ajudem a la labor del personal de neteja.
També hem habilitat un xicotet ecoparc davall del Panell Verd, aprofitant un vell armari de neteja que ja no s'utilitzava. El vam tombar, li vam fer uns quants forats adaptats als productes que anàvem a posar, i vam posar en el seu interior unes garrafes d'aigua de 8 litres retallades per a recollir els residus. En aqueix lloc els alumnes poden reciclar bombetes de baix consum, cartutxos de tinta, material escolar, ulleres (ONG), mòbils (ONG), cables i carregadors, piles i bateries, i taps de plàstic (ONG). De moment, el ecoparc ho gestiona el coordinador ambiental del centre, però es vol involucrar amb el temps al ecodelegat del curs superior del col·legi, 4ESO.
Un xicotet pas en el nostre il·lusionant projecte sostenible.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada