Al CEIP La Mediterrània d’Orpesa el curs passat vam començar un projecte mediambiental promogut pels alumnes de 6é amb l’objectiu de reduir els residus que es produïen a l’hora del pati. Aquest any seguim, hem creat la comissió de medi ambient i hem millorat la campanya de reducció de residus i alimentació saludable. A més a més, aquest curs hem començat el PIE “Orpesa Verda: ecoeducació als nostres centres” juntament amb els altres dos centres de la població, per la qual cosa portem a terme accions conjuntes i que segueixen la mateixa línia.
Esmorzars saludables i reducció de residus
Esmorzars saludables i reducció de residus
Al nostre centre promovem una alimentació saludable i zero residus. Anotem diàriament el nombre de residus i esmorzars saludables que generem cada classe, amb l’objectiu d’augmentar els esmorzars saludables i de reduir els residus. Hem millorat molt respecte al curs passat i la major part dels alumnes ja porten l’aigua en botelles reutilitzables i l’esmorzar en una carmanyola. També hem promogut el dia de la fruita i en general, els hàbits saludables a l’hora d’esmorzar s’han incrementat.
Setmana Mundial pel Clima
Al mes d’octubre en la Setmana mundial pel Clima ens vam unir a les accions contra el canvi climàtic proposades pel moviment Fridays for Future. Cada classe vam fer el nostre cartell i vam elaborar un mural molt bonic entre tots. També es va fer la lectura del manifest al pati amb tot l’alumnat de l’escola.
Racó verd i punt verd
Al racó verd i punt verd de la nostra escola exposem tota la informació respecte al medi ambient. A més, el punt verd està funcionant molt bé amb la implicació d’alumnat i famílies. És molt positiva la col·laboració amb entitats solidàries per al reciclatge de mòbils amb “Mobilitza’t per la selva” o de tapons de plàstic amb l’associació “Tapones para una nueva vida”. També facilitem el reciclatge de material escolar, piles i cartutxos de tinta.
Revista i ràdio - EcoMediterrània i Econews
Una altra manera de seguir tot el que fem a la nostra escola és a través de la revista i la ràdio. Tenim una secció a la nostra revista anomenada “EcoMediterrània” i un programa de ràdio “Econews” a partir dels quals fem un seguiment de l’evolució dels projectes mediambientals de la nostra escola. També publiquem les gràfiques mensuals d’esmorzars i residus, que també podreu veure al punt verd.
Ací vos deixem un programa de ràdio: https://www.ivoox.com/econews-manifest-27-9-19-setmana-mundial-pel-clima-audios-mp3_rf_42155068_1.html#comments
Carnaval sostenible i reivindicatiu
Aquest any el nostre carnaval va ser sense plàstics i reduint considerablement els residus que generem. També va ser un Carnaval especialment reivindicatiu, ja que cada curs anava disfressat d’un animal diferent i amb pancartes a favor de la protecció dels animals i el seu hàbitat. També va ser un crit a la responsabilitat dels humans en les seues accions i la visibilització de problemes com els plàstics al mar, els incendis a Austràlia, la desforestació i els animals en perill d’extinció.
Hort escolar
A partir del treball al nostre hort, treballem amb base metodològica d’aprenentatge cooperatiu, la plantació, manteniment i conservació, així com el coneixement dels cicles vitals de les plantes i hortalisses que ja plantaven els nostres avis i àvies. Per tant, el taller, a més de fomentar el respecte cap al medi natural, té una vinculació directa envers les arrels del nostre territori i de les nostres gents. A més, l’hort escolar fomenta l’experimentació i la creativitat, així com la solidaritat entre tot l’alumnat, la inclusió educativa i social i el foment d’actituds positives cap a la natura.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada