dilluns, 23 de març del 2020

 LA MEDITERRÀNIA AMB EL MEDI AMBIENT

Al CEIP La Mediterrània d’Orpesa el curs passat vam començar un projecte mediambiental promogut pels alumnes de 6é amb l’objectiu de reduir els residus que es produïen a l’hora del pati. Aquest any seguim, hem creat la comissió de medi ambient i hem millorat la campanya de reducció de residus i alimentació saludable. A més a més, aquest curs hem començat el PIE “Orpesa Verda: ecoeducació als nostres centres” juntament amb els altres dos centres de la població, per la qual cosa portem a terme accions conjuntes i que segueixen la mateixa línia. 

Esmorzars saludables i reducció de residus
Al nostre centre promovem una alimentació saludable i zero residus. Anotem diàriament el nombre de residus i esmorzars saludables que generem cada classe, amb l’objectiu d’augmentar els esmorzars saludables i de reduir els residus. Hem millorat molt respecte al curs passat i la major part dels alumnes ja porten l’aigua en botelles reutilitzables i l’esmorzar en una carmanyola. També hem promogut el dia de la fruita i en general, els hàbits saludables a l’hora d’esmorzar s’han incrementat. 


Setmana Mundial pel Clima
Al mes d’octubre en la Setmana mundial pel Clima ens vam unir a les accions contra el canvi climàtic proposades pel moviment Fridays for Future. Cada classe vam fer el nostre cartell i vam elaborar un mural molt bonic entre tots. També es va fer la lectura del manifest al pati amb tot l’alumnat de l’escola. 

Racó verd i punt verd
Al racó verd i punt verd de la nostra escola exposem tota la informació respecte al medi ambient. A més, el punt verd està funcionant molt bé amb la implicació d’alumnat i famílies. És molt positiva la col·laboració amb entitats solidàries per al reciclatge de mòbils amb “Mobilitza’t per la selva” o de tapons de plàstic amb l’associació “Tapones para una nueva vida”. També facilitem el reciclatge de material escolar, piles i cartutxos de tinta. 

Revista i ràdio - EcoMediterrània i Econews
Una altra manera de seguir tot el que fem a la nostra escola és a través de la revista i la ràdio. Tenim una secció a la nostra revista anomenada “EcoMediterrània” i un programa de ràdio “Econews” a partir dels quals fem un seguiment de l’evolució dels projectes mediambientals de la nostra escola. També publiquem les gràfiques mensuals d’esmorzars i residus, que també podreu veure al punt verd. 
Carnaval sostenible i reivindicatiu


Aquest any el nostre carnaval va ser sense plàstics i reduint considerablement els residus que generem. També va ser un Carnaval especialment reivindicatiu, ja que cada curs anava disfressat d’un animal diferent i amb pancartes a favor de la protecció dels animals i el seu hàbitat. També va ser un crit a la responsabilitat dels humans en les seues accions i la visibilització de problemes com els plàstics al mar, els incendis a Austràlia, la desforestació i els animals en perill d’extinció. 

Hort escolar
A partir del treball al nostre hort, treballem amb base metodològica d’aprenentatge cooperatiu, la plantació, manteniment i conservació, així com el coneixement dels cicles vitals de les plantes i hortalisses que ja plantaven els nostres avis i àvies. Per tant, el taller, a més de fomentar el respecte cap al medi natural, té una vinculació directa envers les arrels del nostre territori i de les nostres gents. A més, l’hort escolar fomenta l’experimentació i la creativitat, així com la solidaritat entre tot l’alumnat, la inclusió educativa i social i el foment d’actituds positives cap a la natura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada