dilluns, 23 de març del 2020

DONAR UN NOU ÚS A UNA SAMARRETA



DONAR UN NOU ÚS A UNA SAMARRETA
IES J.B. PORCAR (CASTELLÓ)

ODS 12: PRODUCCIÓ I CONSUM RESPONSABLE


Des del consell escolar de l'IES J.B. Porcar estem treballant des de principi de curs:
  1. La constitució del Consell Ambiental en el qual participe part de l’alumnat.
  2. Els ODS 1. Fi de la pobresa, 2. Fam Zero, 8.Treball decent i creixement econòmic i 12. Producció i consum responsable. Es treballen des de les tutorias amb activitats que es van preparar a principi de curs perquè arribe a tot l'alumnat.
  3. Posada en marxa d'un projecte sostenible dins de la comunitat educativa, sensibilitzant-los de la importància de portar una vida sostenible.

Per a això estem preparant la setmana de la sostenibilitat, que es realitzarà els dies 6, 7 i 8 d'abril. Durant aquests dies es realitzaran alguns tallers, com "Donar un nou ús a una samarreta vella" i algunes xarrades/taller de la Fundació Vicent Ferrer i de l'ONG Ilewasi. 

Així com un concurs sobre la construcció d'una escultura amb material reciclat.

També realitzarem un esmorzar solidari per a recollir fons per a la Fundació Vicente Ferrer. Amb la realització d'aquesta activitat ens centrem plenament en els ODS 1. Fi de la pobresa i 2. Fam Zero.   

TALLER DE SAMARRETES

L’activitat "Donar un nou ús a una samarreta vella" té l'objectiu de donar un segon ús a una samarreta. Per a això els alumnes s'organitzaran en grups de quatre alumnes. Cada equip ha de buscar informació sobre diferents tipus de samarretes de cotó, en funció de marca, tipus de comerç, procedència…. i respondre a les següents preguntes.

1)    Quin és el preu mitjà de cada samarreta al nostre país?
2)    En quina mena de botigues podem trobar-les?
3)    D'on ha eixit el cotó per a fer-la? En quines condicions laborals es va cultivar el cotó?
4)    En quin lloc i en quines condicions laborals s'ha fabricat aquesta samarreta?


Posteriorment, cada grup exposarà la informació trobada, es farà una posada en comú i es realitzarà un debat sobre les conclusions extretes, on es comentaran els avantatges i inconvenients de cadascuna de les samarretes.



Per a acabar, cada alumne portarà una samarreta de cotó vella sense utilitat i la transformarem en una bossa.

Amb la realització d'aquesta activitat l'alumnat, aprofundeix en les formes de producció d'objectes quotidians de consum i pren una actitud responsable davant el consum.

També, estudia les diferències en les formes de producció, així com les conseqüències socials, econòmiques i mediambientals de les diferents opcions de consum.

Adquireix una responsabilitat davant el consum, un esperit crític davant la producció i sensibilitat cap a les condicions de vida i treball.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada