dissabte, 21 de març del 2020

ELS MES MENUTS TAMBÉ FEM COSES GRANS!!! 
CEIP ANGELINA ABAD

ODS 12: PRODUCCIÓ I CONSUM RESPONSABLES





La nostra escola ja porta uns anys treballant l'hort escolar ecològic junt amb l'alumnat de CPEE LA PANDEROLA.

Els principals objectius que volem aconseguir en aquesta activitat és crear consciència amb l'alumnat amb dificultats, un consum responsable i saludable, entre altres.

L'alumnat de Panderola ens prepara els planters. Disposen d'uns terrenys on trauen les llavors que després plantem al nostre hort.
Planten, collim, i sempre que es pot fem una degustació (faves al tombet, amanides, calçots) a nivell de centre, del que traem de l'hort. Vos puc assegurar que tots o quasi tots els xiquets i xiquetes proven el menjar que es prepara.

Alguns avis i àvies del nostre alumnat sempre ens porten algo del seu hort per a que ho plantem a l'escola, sobretot flors per al jardi que tenim. Vam reutilitzar palets dels paquets de fulls  per fer unes jardineres.

















El que més els agrada als xiquets i xiquetes és utilitzar l'aixada i regar les flors. Els encanta observar  com les abelles vénen a les flors per agafar el pol·len. 



na altra tasca que realitzem és recollir el reciclat de les aules. Tenim una patrulla verda (a infantil i a primària) que passa cada dimarts (ja que és el dia de la fruita) per les aules a buidar les diferents papereres. Aprofitant que hi ha matèria orgànica,  la tirem a la compostera que tenim ubicada dins de l'hort. 



L'alumnat de CPEE PANDEROLA desitja que siga dijous per vindre a la nostra escola a compartir aquestes experiències amb els més xicotets.












1 comentari: