dissabte, 24 de setembre del 2022

 SIMPOSIO DE DOCENTS ESenRED


El dies 4, 5 i 6 de juliol es va celebrar al CENEAM (Centre Nacional d’Educació Ambiental) a Valsaín (Segòvia), el VII Simposio de Docents ESenRED “Treball en Xarxa i educació Ecosocial. Transformar l’escola per a un futur més sostenible”, a la qual vam acudir docents i coordinadores com a representació de la Xarxa de Centres per la Sostenibilitat de Castelló i junt a més companys, representant la delegació de la Comunitat Valenciana.  


Equip Centres per la Sostenibilitat Comunitat Valenciana


Equip representant Xarxa de Centres per la Sostenibilitat de Castelló


En un entorn privilegiat com és la Serra de Guadarrama, hem pogut viure una gran i enriquidora experiència en la que al llarg dels tres dies s’han pogut compartir els diferents projectes de centre, enriquint-se mútuament, i participant en tallers, dinàmiques i ponències que han servit de formació en el treball de xarxa i sostenibilitat.


Esta trobada va donar peu a que sorgiren iniciatives de treball interterritorial entre centres de diferents llocs, la qual cosa resulta molt gratificant. Però, encara que es treballa molt, també van haver moments per a la convivència, com ara l’activitat «els territoris tenen sabor» un sopar al qual vam poder gaudir dels productes típics que aporten dels seus territoris les diferents xarxes.


Els territoris tenen sabor


A la Trobada vam poder gaudir de:

-Sessions generals per a treballar en xarxa i ponència sobre la renaturalització de la mirada
-Sessions d’intercanvi entre el professorat
-Tallers pràctics: reflexions sobre aspectes relacionats amb la competència ecosocial (justícia alimentària), així com amb la nova llei (situacions d’aprenentatge) i diferents eines i metodologies (comunicació, APS).
-Itineraris didàctics per les rodalies del CENEAM
-Trobades informals
-Conclusions, avaluació

Jaume Font, “On van les nostres deixalles?” CEIP Pintor Sorolla


Paco García, “Simbiosi Ambiental” IES GILABERT DE CENTELLES


Rodri Roca, “Irta-Plogging” IES SERRA D’IRTA



Ha sigut una gran vivència en la que hem pogut compartir les nostres aportacions, inquietuts, idees.., en la que hem aprés moltíssim i en la que s’han creat grans aliances i depositat il.lusions en projectes futurs. I el més gratificant, haver-la pogut compartir en persones que creuen que un món millor és possible, i que lluiten per aconseguir-ho, i ho aconsegueixen.


Tornem en la motxil.la carregada d’experiències, aprenentatges, nous projectes i d’amistats.




Agraïr la implicació i treball en la que els docents de la Xarxa de Castelló heu participat en esta experiència. Sobretot agraïr l’emoció i la il.lusió que heu trasmés pel que feu i per ser com sou. Una sort poder acompanyar-vos en esta gran vivència. 


Gràcies com no a tot l’equip de la Xarxa de Centres per la Sostenibilitat de Castelló i Xarxa CV per tot l’esforç i treball diari, al CENEAM i a l’equip d’ESenRED per fer possible esta gran xarxa tan necessària, i oferir l’oportunitat de viure estes vivències que a tots ens aporten tant a nivell professional com personal.



#centresxscs #xarxaCV #ESenRED #VIISimposioESenRED #ODS17 #ceippintorsorolla #alqueries#iesgilabertdecentelles #nules #agroecologianules #iesserradirta #irta #sostenibilitat #ceneam #xarxa 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada