divendres, 5 de juny del 2020

LES PLANTES A CASA: Un hortet al jardí de l’escola i al teu balcó.

LES PLANTES A CASA: Un hortet al jardí de l’escola i al teu balcó.

CC Ntra. Sra. de la Consolación, Benicarló

                                              ODS 12: PRODUCCIÓ I CONSUM RESPONSABLE                                             

ODS 13: ACCIÓ PEL CLIMA



Els alumnes de Tercer dInfantil i Segon de Primària han realitzat unes experiències mediambientals aprofitant la temàtica de les plantes.

A inici de curs els alumnes de Segon E.P. realitzaren un taller, amb els pares/mares, per a fomentar la creació dhorts urbans en terrasses i balcons. Lacció es va iniciar amb la projecció dun muntatge per conscienciar sobre la necessitat de reduir el malbaratament daliments i amb un consum responsable i de proximitat. A continuació van crear cossiets amb botelles de plàstic que es van decorar amb retalls de papers que shavien anat guardant. Per finalitzar sembràrem alls i rabanets, animant a sembrar més coses a casa seua per a lautoconsum.



Els alumnes dinfantil, abans del confinament, decidiren fer el projecte de les plantes la qual cosa va promoure la creació dun xicotet espai dintre de lescola on poder conrear diferents tipus de plantes. Amb una fase inicial buscàrem lassessorament de Mariano Bueno per a solucionar qüestions tècniques. Desprès amb fustes uns mestres de lescola van cronstruir els espais per a plantar, al mateix temps els alumnes van començar a aportar llavors. A continuació es van organitzar per sembrar, identificar i conrear les plantes. El projecte va quedar trencar pel Covid-19 i amb ell la següent acció on simplicava al menjador escolar i a alumnes de 6é per crear un composter. Amb ell es desplegava també la part de conscienciació sobre el malbaratament daliments, i les alternatives per als residus orgànics.



Desitgem que esta situació quedi minimitzada i el proper curs poder donar continuïtat a estes accions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada