divendres, 5 de juny del 2020

CEIP SANT SEBASTIÀ (VINARÒS)

CEIP SANT SEBASTIÀ (VINARÒS)
ODS 15. PRODUCCIÓ I CONSUM RESPONSABLES 


Aquest curs, el CEIP Sant Sebastià aposta per una producció i consum responsables.
Un dels objectius principals d’aquest any al nostre centre ha sigut inculcar als xiquets la necessitat de canviar el nostre model tant de producció com de consum d’aliments. Per tant, hem treballat la importància dels horts urbans i sostenibles, els aliments de KM. 0, etc. Com a conseqüència d’aquests ojbectius, una de les activitats que s’ha volgut dur a terme (el COVID-19 l’ha interromput) és el cultiu, collita i preparació d’una recepta amb els aliments que hem plantat al nostre hort escolar. Aquesta activitat consta de 3 parts, les quals s’explicaran a continuació:

1er pas. Plantar i cuidar els nostres aliments.

Els xiquets i xiquetes planten al nostre hort escolar diferents verdures i hortalisses. Per a aquest pas, és necessari dir que el nostre centre està dins del “Projecte EcoEscoles”. Gràcies a aquest projecte, hem rebut un magnífic assessorament de quin tipus de verdures plantar, quan s’han de regar, quan s’han de collir, etc.

2n pas. Collir els nostres aliments.

Una vegada els alumnes han plantat i cuidat les verdures i hortalisses, arriba al moment de collir- les. En aquest moment, s’han de tindre en compte aspectes com les ferramentes necessàries per fer la collita, com s’ha de fer per tal de no fer malbé els aliments, etc. Cal dir que aquest pas ja no s’ha pogut realitzar ja que ja estavem confinats.

3er pas. Recepta de cuina.

Amb els aliments cultivats al nostre hort, els alumnes, en xicotets grups, havien de triar una recepta que vullgueren fer. Una vegada triada la recepta, els alumnes prepararien un plat amb les verdures Iihortalisses que ells mateixos han cultivat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada