divendres, 5 de juny del 2020

CEIP MANUEL FOGUET. VINARÒS

CEIP MANUEL FOGUET. VINARÒS

ODS: 3. SALUT I BENESTAR

ODS: 15. PRODUCCIÓ I CONSUM RESPONSABLES



A l’escola Manuel Foguet, amb la col·laboració de l’ajuntament de Vinaròs i l’empresa Agricologia Recupera,  participen en el projecte EcoEscoles. Aquest projecte s’ha iniciat en el segon trimestre del curs 2019-20 i està adreçat a alumnat de segon i tercer cicle de primària.

L’objectiu d’aquest projecte és d’aproximar als xiquets i xiquetes tots aquells conceptes nous relatius a l’hort, la sostenibilitat i la importància de mantenir uns hàbits de vida saludables.

La creació d'un hort escolar és un instrument molt motivador alhora que un element integrador de múltiples aprenentatges i noves experiències idònies per al nostre alumnat. Durant aquest curs s’iniciaran en el coneixement de l’agricultura ecològica, observaran i aprendran el procés de desenvolupament dels vegetals de manera vivencial. A més a més coneixeran que és el compostatge i cria de llombrígols, cultiu de temporada, insectes beneficiosos de l’hort i alimentació ecològica i saludable.

Així mateix, és un context en el qual els alumnes poden gaudir del contacte amb la natura i aprendre a tenir-ne cura. És destacable l’interès i curiositat que desperta, en alumnes d’un entorn urbà i d’edats molt diverses, el fet de participar en les diferents tasques que al llarg de l’any s’han de realitzar a l’hort escolar.  Tanmateix, com en tot projecte d’educació ambiental, cal tenir ben present que tant o més important que el producte resultant és el procés d’intercanvi i d’aprenentatge que ens permet enriquir la cultura de sostenibilitat de l’escola.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada