dimarts, 21 d’abril del 2020

PROJECTE: CERVANTES GREEN CORNER. CEIP CERVANTES NULES

PROJECTE: CERVANTES GREEN CORNER. CEIP CERVANTES NULES  


ODS 6_Aigua i sanejament. ODS 7_Energia Assequible i no contaminant.  ODS 11_Ciutats i comunitats sostenibles. ODS 12_ Producció i Consum sostenibles. ODS 13_Acció pel clima. ODS 14_Oceans i vida submarina. ODS 15_Vida d'ecosistemes terrestres.

En primer lloc vaig a parlar del nostre projecte en línees generals. A continuació vos mostraré alguns exemples de les activitats realitzades. Finalment, deixaré un enllaç al nostre blog.

Les notícies que escrivim al blog del nostre projecte estan escrites en castellà i els títols sempre els publique en anglés, valencià i castellà. Ací teniu un resum del nostre projecte:


“CERVANTES GREEN CORNER. The 3Rs. Sustainability and Coexistence”.

“EL RACÓ VERD DEL CERVANTES. Les 3Rs. Sostenibilitat i Convivència”.

“El RINCÓN VERDE DEL CERVANTES. Las 3Rs. Sostenibilidad y Convivencia” es un proyecto para hacer de nuestra escuela un centro más sostenible tanto a nivel ambiental como social.

Llevando a cabo nuestro proyecto queremos conseguir una serie de objetivos. En primer lugar, sensibilizar, formar y motivar a toda la comunidad educativa. En segundo lugar, educar para conocer y respetar el medio natural: vegetación, fauna y personas.  Por último, promover el conocimiento realizando programas relacionados con el medio ambiente, la salud, el respeto, la solidaridad, la inclusión, la igualdad y la convivencia.

Nuestro proyecto implica la participación democrática de toda la comunidad educativa: alumnos, maestros, familias, ayuntamiento, personal no docente… Porque todos juntos podemos llegar más lejos. 

Primer vam formar la comissió ambiental, després el consell ambiental i finalment ens vam reunir per tal de portar a terme algunes activitats com:

1.     Carta de Compromís. Objectius del nostre projecte.
2.     Panell Verd.
3.     Recollida d'instruments d'escriptura. Terracycle.
4.     Recollida de taps. Seur
5.     Bossa de tela en lloc d'una de plàstic per al pa del menjador escolar.
6.     Conscienciació sobre estalviar aigua.
7.     Continuïtat i millora del sistema de reciclatge a l'hora del pati. Reutilitzem per reciclar. 
8.     Realització de cossiols reutilitzats per a les Jornades Educatives de Nules sobre medi ambient. 
9.     Reciclasse. Fobesa.
10.  Utilització de gots reutilitzables per a la festa Carnaval, per a la màquina de café, etc.
11.  Publicació al nostre Green Corner d’iniciatives dels alumnes (com per exemple: la reutilització d'una samarreta per fer una bossa, etc.). Així com de notícies que troben a revistes, a Internet, etc. 

Finalment, dir-vos que podeu veure totes aquestes activitats al nostre blog https://cervantesgreencorner.blogspot.com/
Espere que vos siga d'utilitat per tal de compartir idees i fer de tots els nostres centres uns centres més sostenibles. 









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada