dimarts, 21 d’abril del 2020

EL CEIP JOSEP ITURBI NETEJA LA PLATJA DE BORRIANA.


ODS: 13.3: Millorar l’educació, la conscienciació i la capacitat humana i institucional en relació amb la mitigació del canvi climàtic, l’adaptació a aquest, la reducció dels efectes i l’alerta primerenca.


El dia 28 de febrer l’alumnat d’infantil tres i cinc anys del CEIP Josep Iturbi va anar amb el professorat a la platja de Borriana per realitzar tasques de neteja d’aquesta. Algunes families també acudiren i s’implicaren moltíssim en la tasca. 

A les aules, abans d’anar a la platja, es va treballar la importancia i la pràctica del reciclatge i la reducció dels residus. 
Tant els alumnes, mestres i families recolliren diferents tipus de fem (envasos, papers,…) però a més disfrutaren d’un dia de convivencia i de contacte amb la natura. 
El plà de treball que es va seguir va ser el següent: 
  • 10 hores:  Arribada amb el bus.
  • 10:15 hores: Posada de guants i repartició de poals. 
  • 10:30 hores: Neteja de la platja. 
  • 11:30 hores: Endreç, esmorzar i joc lliure al parc. 
  • 12:00 hores: Joc lliure amb la sorra i creació de mandales naturals. 
  • 13:15 hores : Tornada a l’escola. 



Aquesta iniciativa es volia  repetir a principis d’abril però pel Covid-19 ha sigut impossible. 






També es va rebre la visita d’una “marinera” de Borriana que ens va explicar tot allò que quan van a pescar troben baix de l’aigua. I ens va impactar moltissim, ja que no sols hi ha peixos.  
  
 


En la nostra escola, estem implicats en la la implantació de les tres R: Reduir, reciclar i reutilitzar. En els últims anys, s’ha fomentat l’ús de la carmanyola en lloc de malbaratar tant de paper d’alumini, i en promoure l’ús de les ampolles reutilitzables, així com la reutilització de papers i plàstics per realitzar tècniques plàstiques.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada