dijous, 23 d’abril del 2020

Netegem les platges de Moncofa

 NETEGEM LES PLATGES DE MONCOFA

CEIP CIENTÍFIC AVEL·LÍ CORMA

ODS: 13 ACCIÓ PEL CLIMA



 El passat mes de gener, un gran temporal marítim va provocar greus desperfectes en moltes costes i platges del nostre litoral. A més, el fort onatge va fer que l’aigua de la mar se n’ixira i inundara els carrers del grau. Com a conseqüència, molta brutícia del fons marí va ser expulsada fora. La mar ens va tornar el fem que algunes persones incíviques van fer arribar a ella.

A partir d’aquests fets va sorgir la necessitat de netejar les nostres costes, i va ser així, com tot l’alumnat de primària, juntament amb el professorat, vam tenir la motivació d’oferir-nos com a voluntaris per anar a netejar la platja.



La directora del centre es va posar en contacte amb l’ajuntament i el divendres 31 de gener vam poder anar a replegar el fem. Alumnat i professorat vam anar caminant des del centre fins al grau. A l’arribar allí ens vam repartir per diverses platges, vam esmorzar, i després, personal de l’ajuntament ens va facilitar guants i bosses i per fi ens vam posar mans a l’obra. No podeu imaginar la de coses curioses que poden ixir de dins la mar! Per desgràcia també vam haver de replegar alguns animalets sense vida com peixos o polps.




Després d’una hora de feina, vam deixar totes les bosses de fem en l’avinguda per a que les replegara la brigada municipal i vam tornar a l’escola. Els xiquets i xiquetes van fer molt bon treball. Dies després ens van comunicar que vam aconseguir replegar quasi 100 quilos de fem!

Més tard vam fer les pertinents reflexions de l’activitat a l’aula. Els resultats van ser molt gratificants, i l’aprenentatge, així com l’experiència, molt enriquidora.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada