dimecres, 11 de març del 2020

XICOTETS CANVIS, GRANS RESULTATS - CENTRE FP CERVANTES

XICOTETS CANVIS, GRANS RESULTATS 

CENTRE FP CERVANTES

ODS 13: Acció pel clima

El nostre centre concep l'educació com un servei a la societat i a l'entorn on ens ubiquem. Formem persones capaces d'emprendre iniciatives, elaborar criteris propis i fomentar el coneixement i respecte.


Al Centre FP Cervantes d’Almassora hem manifestat en diferents ocasions el nostre interés a formar part de les activitats dutes a terme per tal de contribuir a la sostenibilitat en els centres educatius. La participació i l’assistència a les reunions s’han fet de manera activa i conscient per tal d’adaptar les dinàmiques al nostre centre i poder sensibilitzar i millorar el nostre dia a dia de cara al medi ambient.

Algunes de les experiències que hem anat vivint ha sigut tant l’actualització d’elements materials com la sensibilització humana canviant hàbits de vida al centre que es puguen extrapolar a la vida i entorn personal de cada persona.

Actualment comptem amb ecodelegats que són les persones encarregades de reciclar el contingut dels contenidors de plàstic i de paper que s’ubiquen a l’entrada del centre. Aquests contenidors desenvolupen un paper fonamental sobretot a l’hora del descans. Així doncs, cada divendres, els ecodelegats s’encarreguen de buidar els contenidors als punts de reciclatge més propers.

En el que respecta a l’aspecte material, tal com les bombetes s’han anat fonent les hem reemplaçades per leds garantint, així, una il·luminació ecològica, eficaç, eficient i segura; el funcionament de la calefacció s’utilitza d’una manera més responsable; l’ús de paper utilitzat que siga reciclat ha augmentat.

Encara que quede molt per treballar encara, la satisfacció per la nostra banda és notable a causa de la bona acceptació que estan tenint aquestes mesures i de l'alta implicació per banda de tot el nostre centre.



 








1 comentari: