dijous, 19 de març del 2020

ECOEDUCACIÓ ALS NOSTRES CENTRES. ORPESA VERDA. IES TORRE DEL REI (ORPESA)




ECOEDUCACIÓ ALS NOSTRES CENTRES. ORPESA VERDA. IES TORRE DEL REI (ORPESA)


6. Aigua potable i sanejament 7.Energies renovables 11.Ciutats i comunitats responsables 12. Consum responsable 13.Lluita contra el canvi climàtic 14.Flora i fauna aquàtiques 15.Flora i fauna terrestres


IES Torre del rei amb les dues escoles d'Orpesa, CEIP La Mediterrània i CEIP Deán Martí, estem duent a terme el Projecte d'Innovació Educativa “Ecoeducació als nostres centres. Orpesa verda” durant aquest curs i els dos següents.

Així, els tres centres hem realitzat coordinats les següents intervencions: creació de la Comissió Ambiental, del Consell Ambiental i del Tauler Verd; realització de la carta de compromís consensuada pels tres centres; recollida selectiva de residus amb la col·locació de papereres grogues i blaves d'Ecoembes i amb la creació d'un Punt Verd (recollida de piles amb el programa Ecopila, recollida de mòbils amb la campanya "Mobílitza't per la selva" de l'Institut Jane Goodall, recollida de taps amb la campanya "Tapones para una nueva vida", recollida de cartutxos d'impressora i recollida de material escolar usat per a l'AEPEF de la campanya de Terracycle-BIC); campanya de reducció de residus potenciant l'ús d'ampolles i borses per als esmorzars reutilitzables i hort escolar ecològic.

A banda d'aquestes actuacions, cada centre realitza d'altres. El nostre centre dins del PIE ha realitzat: 



Recollida per part de 1ESO de residus en la platja La Renegà dins de la campanya "Mares circulares" de l'Asociación Quelonia i amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Orpesa. Estudi dels residus i de les quantitats recollides d'aquest curs i del passat en l'assignatura de Matemàtiques.


  • Taller de reciclatge "Recicla amb els 5 sentits" en 1ESO.
  • Taller de reciclatge realitzat per l'alumnat de 1FPB als majors del Centre d'Integració de Majors (CIM) d'Orpesa.
  • Realització de murals al pati de conscienciació sobre els ODS per part de l'alumnat de 3ESO.
  • L'alumnat de 4ESO CAAP han realitzat l'ecobiblioteca del nostre centre.











  • En 4ESO en Matemàtiques i Tecnologia càlcul de l'empremta de carboni del nostre centre amb l'assessorament de la professora Vanessa Escrig del Colegio La Magdalena. 
  • En 4ESO en Física i Química estudi de la despesa elèctrica del nostre centre i de mesures per disminuir-la. 


  • En 3ESO, commemoració del dia de l'arbre, 31 de gener del 2020, amb la repoblació amb espècies del bosc mediterrani d'un espai del nostre pati per compensar la quantitat de tones de diòxid de carboni (empremta de carboni) generades pel nostre centre.

  • Tauler Verd compartit amb l'Escola d'Adults (EPA) d'Orpesa i Punt Verd en col·laboració amb l'EPA d'Orpesa.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada