diumenge, 8 de març del 2020

MESURA DE CONTAMINANTS

MESURA DE CONTAMINANTS EN EL CENTRE


Amb aquesta activitat, des de l’IES Matilde Salvador de Castelló de la Plana hem volgut contribuir a aconseguir els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) 3 SALUT I BENESTAR i 11 CIUTAT I COMUNITATS SOSTENIBLES.





Les metes relacionades amb aquests ODS són:

De l’objectiu 3 (Garantir una vida sana i promoure el benestar per a tothom en totes les edats):

3.9 Per 2030, reduir substancialment el nombre de morts i malalties produïdes per productes químics perillosos i la contaminació de l'aire, l'aigua i el sòl.


De l’objectiu 11 (Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguen inclusius, segurs, resilients i sostenibles):

11.6 D'aquí a 2030, reduir l'impacte ambiental negatiu per càpita de les ciutats, fins i tot prestant especial atenció a la qualitat de l'aire i la gestió de les deixalles municipals i d'altres tipus.





La pràctica s’ha plantejat per dur-la terme en 4 fases:

La primera va ser el muntatge d’un aparell gravimètric i altre mesurador en continu de matèria particulada en suspensió de PM 2,5 i PM 10. 

Seguidament es van realitzar les mesures durant una setmana, que permetran veure la variació de contaminació en els dies i en les hores.

En tercer lloc, l’alumnat de Ciències Aplicades de 4t ha analitzat i plasmat els resultats obtinguts en 2 treballs.

La quarta part de la pràctica consistirà en la presentació dels treballs en la FIRUJICIÈNCIA i la visita de l’ITC per part de l’alumnat.

Gràcies a la col·laboració de l'ITC de la UJI, es vol aconseguir que l'alumnat conega com s'obtenen els valors de contaminació de les ciutats que apareixen freqüentment en les notícies. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada