diumenge, 16 d’abril del 2023

CONCURS DE MAQUETES, VÍDEO I RELAT/CONTE

BASES DEL CONCURS QUÈ FEM AMB EL FEM? 

PRESENTACIÓ:  Què fem amb el fem? és un concurs de maquetes, vídeo i relats que forma part de la iniciativa amb el mateix títol que finança la Càtedra Reciplasa de l'UJI. Sota el nom genèric “Què fem amb el fem?”, la iniciativa de RECIPLASA amb la col·laboració de la Càtedra Reciplasa de l’UJI i el Seminari d’Educació Ambiental de Castelló, promou la gestió sostenible de residus sòlids urbans. Aquest concurs, que aquest any celebra la seua cinquena edició, pretén desenvolupar la creativitat i l’expressió de coneixements científics, matemàtics i tecnològics, mitjançant diferents llenguatges artístics per tal de fomentar una ciutadania críticament activa i responsable per avançar cap a un model de societat més sostenible. 

DESTINATARIS: S’adreça a tots els nivells educatius, Educació Infantil, Primària, Secundaria, i centres d’Educació Especial, als quals se’ls convida a reflexionar per a prendre consciència sobre la importància que té la gestió dels residus sòlids urbans a la nostra societat. El nombre de participants per cada treball no ha de superar la quantitat d’alumnes per grup-aula establert pel Article 3 del DECRET 58/2021, de 30 d’Abril, del Consell, en el qual es defineix el nombre màxim d’alumnat per unitat, en funció del nivell educatiu, als centres no universitaris de la Comunitat Valenciana.. Quedaran exclosos els treballs presentats de manera individual, que superen el nombre d’alumnat indicat o que incloguin alumnes de diferents nivells educatius. 

OBJECTIUS:

  • Aproximar la gestió dels residus a la nostra comunitat. 
  • Reduir la quantitat de residus del nostre entorn. 
  • Reforçar el coneixement en la tipologia de residus i la seua gestió (cicle de tractament de residus sòlids). 
  • Millorar la recollida selectiva de residus sòlids en origen i entendre el seu impacte sobre la comunitat.
  • Reforçar la conscienciació en edats educatives primerenques. 

PARTICIPACIÓ:

 1. Temes:

La temàtica del concurs és centra en la gestió dels residus urbans i/o el seu possible impacte ambiental. Aquests són alguns dels temes proposats: ▪ Temàtica al voltant de les 4Rs: reduir, reutilitzar, reciclar, recuperar ▪ La recollida selectiva ▪ La valorització dels residus, els residus com a recurs ▪ L'impacte dels residus ▪ La tecnologia dels residus, el seu tractament ▪ L’economia circular ▪ L’agenda 2030 dels objectius de desenvolupament del mil·lenni (ONU). 

2. Modalitats:

Els treballs es podran presentar sota alguna de les següents 3 modalitats: Maqueta: Elaboració de models tridimensionals. Per presentar aquesta proposta s’hauran d’adjuntar fotografies del procés i el treball final junt al formulari d’inscripció, guardant els treballs físics fins el lliurament dels premis, fincant-los a disposició del jurat. Vídeo: Audiovisual d’una durada màxima de 5 minuts. S’ha de presentar en format MP4 que no superi els 100MB. El títol i descripció de 50 a 100 paraules s’han d’introduir en el formulari d’inscripció del treball. Relat/conte: Escrit d’estil lliure amb una extensió màxima de 1000 paraules. 

Nota: Només s’admetran treballs elaborats de manera grupal, normalment corresponents a una única aula/classe. En casos excepcionals es podran admetre treballs de més d’una classe sempre que corresponguin a un mateix nivell educatiu. 

3. Idiomes:

Els treballs es podran presentar en: valencià, castellà i anglès. 

4. Premis: 

La Càtedra Reciplasa atorgarà 4 premis als millors projectes presentats, un premi per nivell educatiu (Infantil, Primària i ESO) i a més a més 1 premi al millor treball d’alumnes d’educació especial. Els centres guanyadors hauran de realitzar un cartell explicatiu del projecte, amb fotografies del treball, ja que l’organització realitzarà uns murals pòsters per poder exposar-los el dia de l’entrega de premis. Els premis consistiran en un obsequi per a tots els premiats, incloent professor i alumnes. Així mateix, a cadascú dels premiats se’l farà entrega de un certificat. Juntament amb els premis als participants, es farà entrega als respectius centres d’un diploma i un pòster mida A0 en imatges del treball guanyador. Excepcionalment, en funció del la qualitat i el nombre dels treballs presentats, hi haurà la possibilitat d’atorgar un premi accèssit addicional. 

5. Calendari: 

Inscripció al concurs i presentació dels treballs, fins al 13 de maig de 2023. Lliurament dels premis, als voltants del 5 de juny de 2023 a la UJI coincidint amb el dia Mundial del Medi Ambient. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada