dimarts, 16 de març del 2021

Projecte de mobilitat sostenible STARS de la DGT. CEIP La Mediterrània, el CEIP Dean Martí, l'IES Torre del Rei ORPESA.

 ODS 11 Ciutats i comunitats sostenibles   ODS 13 Acció climàtica

Dins del projecte d'innovació educativa "Ecoeducació en els nostres centres Orpesa Verda", els tres centres educatius d'Orpesa amb la Regidoria de Medi Ambient del nostre municipi han signat amb la DGT el conveni del projecte STARS Camino Escolar Seguro | DGT.


El projecte europeu STARS és una iniciativa orientada a generar un canvi en les pautes de mobilitat de la comunitat educativa amb la finalitat d'augmentar el nombre de persones que utilitzen la bicicleta i el fet de caminar com a maneres de desplaçaments actius per a anar i tornar dels centres educatius. Així, les seues metes són:


    1. Crear una xarxa d'itineraris segurs i canviar hàbits de desplaçament caminant, o amb bicicleta o en transport públic.


    2. Reduir el nombre de vehicles de motor que traslladen a l'alumnat i professorat al
    s centres educatius, minorant l'excés d'emissions contaminants i el soroll, actuant en favor de la millora del medi ambient, la recuperació de l'espai públic i la seguretat viària infantil/juvenil.


    3. Promoure la mobilitat activa, caminar i pedalar, afavorint el desenvolupament d'una activitat física quotidiana i hàbits de vida saludable, amb menys obesitat i millor salut.


    4. Fomentar el que la infantesa i la joventut recuperen el carrer i vagen sols/soles o en companyia dels seus amics/amigues a
    l'escola i a l'institut. D'aquesta manera s'afavorirà l'autoestima, la socialització i el procés d'aprenentatge per mitjà de la interacció i la cooperació.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada