dijous, 21 de maig del 2020

Activitats innovadores al nostre hort escolar. Dean Martí (Orpesa)






ACTIVITATS INNOVADORES AL NOSTRE HORT ESCOLAR. CEIP DEAN MARTÍ

ODS: 12. PRODUCCIÓ I CONSUM RESPONSABLES. 11.CIUTATS I COMUNINATS

RESPONSABLES. 15.FLORA I FAUNA TERRESTRES

El CEIP Dean Martí junt amb els altres dos centres de la localitat d'Orpesa, estem duent a terme el Projecte d'Innovació Educativa “Ecoeducació als nostres centres. Orpesa verda” durant aquest curs i els dos següents.

Així, els tres centres hem realitzat coordinats les següents intervencions: creació de la Comissió Ambiental, del Consell Ambiental i del Tauler Verd; realització de la carta de compromís consensuada pels tres centres; recollida selectiva de residus amb la col·locació de papereres grogues i blaves d'Ecoembes i amb la creació d'un Punt Verd (recollida de piles amb el programa Ecopila, recollida de mòbils amb la campanya "Mobílitza't per la selva" de l'Institut Jane Goodall, recollida de taps amb la campanya "Tapones para una nueva vida", recollida de cartutxos d'impressora i recollida de material escolar usat per a l'AEPEF de la campanya de Terracycle-BIC); campanya de reducció de residus potenciant l'ús d'ampolles i borses per als esmorzars reutilitzables i hort escolar ecològic.

A banda d’aquestes actuacions, cada centre ha seguit treballant altres activitats, Al Dean Martí el mestre encarregat de l’hort escolar ha introuit noves activitats per tal de fer vore als alumnes altres formes de desenvolupar i cuidar un hort. Activitats com per exemple:


Introducció del Racó verd com a punt de referència del centre escolar, on els alumnes poden exposar el resultat de les seues activitats ambientals i de l´hort escolar.


Activitats de poda de la figuera del pati. Técnica d´asserrament i detecció de les branques sobrants.


Activitat de muntatge i gestió de la plantació en jardineres de fusta:,plantació de bajoques, carlotes, i pataques .


Aprenentage del Procés de conserva tradicional de les Olives de l´hort escolar.


Joc de taula “ Viticulture”: On els alumnes van aprenent el procés de transformació del raïm (producte autòcton de la nostra zona)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada