dilluns, 2 de desembre del 2019


COMUNITAT DE CENTRES PER LA SOSTENIBILITAT I CANVI CLIMÂTIC

Avui2 de desembre ha començat a Madrid  la “Cumbre del Clima”, on la COP  (màxim orgue de Nacions Unides sobre Canvi Climàtic) reunirà durant dotze dies, a dirigents polítics de tot el món per parlar - una vegada més, i ja van 25 reunions - de l'emergència climàtica, que és la més important de les crisis ambientals que tenim en l’actualitat.

Aconseguir la “justícia climàtica” és l’objectiu de la Cumbre Social por el Clima”. Un moviment alternatiu dels pobles i, perquè  no de les escoles? coincident amb la “Cumbre del Clima” que tractarà d’afrontar des d’un punt de vista diferent, el que ja és una autèntica emergència social.
L’escola no es pot mantindre al marge d’aquest importantíssim esdeveniment, i si recordem el que tantes vegades hem dit respecte a la necessitat de fomentar en els centres educatius una cultura mediambiental  basada en els principis del desenvolupament sostenible que genere una nova ètica ambiental, ara és el moment d’actuar i aprofitar l’oportunitat que ens oferix la Xarxa de Centres per la Sostenibilitat, per difondre les nostres actuacions en relació al que alguns científics ja definixen com “tragèdia climàtica”.

Com diu Daniel Jover  “hem de ser capaços d’acceptar riscos i sacrificar egoismes, perque no hi ha felicitat sense un desig de justícia”, i la sostenibilitat és impossible sense justícia social. 

1 comentari: